Ya Dışındasındır Çemberin, ya da “İçinde” Yer Alacaksın.. Kendin İçindeyken, Kafan Dışındaysa, Çaresi Yok Kardeşim, Her Akşam Böyle içip, Kederlenip, Mutsuz Olacaksın..!

Başlık uzun ama.. Kısalacak bir durumuda yok..

 

b-322043-volkan_demirel_sevinci

 

Türkiye cumhuriyeti tarihinde, Türkiye Cumhuriyet'i başbakanının elini, tüm kameraların önünde, donla sikan ilk insan sanırım Bizim kaleci Volkan :). daha önce böyle bir olay olduysa da bu kadar sakin karşılanmamıştır herhâlde. ancak soyunma odası orası adı üstünde soyunuluyo gitmeyin bu kadar çocuğun üstüne yaylım ateşi açılmış sanki hemen altı okuyun siz bakim..

 

Engil Verel çırıl Çıplak ne olmuş ki..

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=114029

 

Bundan sonrada bu konuyla ilgili….

 

aç oğlum göster amcana repliği gelir aklıma hahaha :D

 

 

Onun hayat felsefesi…plan yapma hayal kırıklığı olur; hep kötüyü düşün ki iyiye sevinebilesin.

Bugün bir kara böcük’den bahsedesim var, Biraz gündemden salak saçma şeylerden uzaklaşıp ta, Sevdiğim birisinden bahsedeceğim.. Bazen arada yazılarımda sevdiğim ve hayatlarının gidişatına kendi güzelliklerini katan insanlara yer verip onları kaleme dökmek hoşuma gidiyor, basit insanları sevmediğimi yedi cihan bilir, bu bahsi geçen kara böcük’ün o kadar saf bir kalbi varki, birbirimizin kötü zamanlarında buluyoruz birbirimizi, sonra kaybolup yine buluyoruz şaka gibi :) 

21

 

Ona bir söz benden… "bugün, dün olsun istemiyorsan, bugün dun yaptığın şeyleri yapma. daha da önemlisi bugün dün yapmadığın şeyleri yap."

 

Söylemek istediğim gayri ihtiyari şeyler.. kara böcük ne yazık ki sık bulunmayan insan tipidir, birlikte olmaktan her daim keyif alabileceğiniz kesin olan insandır.. Nesli tükenmeye yüz tutmuş türdendir, konuşurken canınızı sıkmaz, Bu günlerde canı sıkılmış kafası bir okadar karışık.. Şimdi nereden başlasam ne yazsam diye düşünürken, en iyisi kara böcük ün o saf bozulmayan kalbini, Aile değerlerine olan saygısından bahsedeyim, sonuçta hemen hemen hepimizin çoğu zaman gördüğü yaşadığı olağan şeyler bunlar, bu konulardaki yazacağım konunun ana kahramanı kara böcük olsa da genelde herkes içinde geçerli şeylerdir, ben buradan başlıyayım lafı uzatmadan

 

sanki aşkı öğütmeye programlı gibiyiz
aslına bakarsan insan olarak iyiyiz
ama daha fazlasını isteme benden yalvarırım
ben bittim artık kalmadım

 

Şimdiki Ruh Hali bu valla bak..

 

Hımmm ilişkiler konusundaki bahtsızlığına parmak sokayım bari, ilk konu olarak en son uzun bir görüşme yapınca bu konudaki müzdariipligini dile getirmişti :)  şöyle ele alırsak, bugüne kadar gördüğüm kadarıyla insanları gerçekten tanıdığınız nokta, hep ilişkilerin bitişine doğru oluyor. ve kesinlikle sevgililik ilişkisi, iş ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi diye ayırmıyorum bu konsepti. yıllarca aynı kaptan yemek yediğim arkadaşımın göt olduğunu da gördüm, çalıştığım insanların yaptığı terbiyesizliklere de tanıklık ettim. Allah için, bugüne kadar öyle çok bir sevgililer konusunda dilim yanmadı gerçi. ama başı yanmış çok insan da vardır elbette. işler kötüye gittiğinde, beklediğini bulamadığında, umduğunu kazanamadığında karşımızdakinin nasıl davrandığını en başından öğrenebilsek, zaten hiç kimse uzun süreli ilişki (iş ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi, sevgili ilişkisi) yaşayıp ayrılmaz gibi geliyor. üstelik bu şekilde kötüden başlayan ilişkilerde de, cicim aylarındaki samimiyetsizlikten, olduğu gibi davranmama bayağılığından sıyrılmış olurduk. yani bizim kara böcük’ün karşısına çıkanlarda istediklerini mi alamıyorlar yoksa, kızın değerleri çok mu ağır basıyor ne birde ne şanstır hep zıt kutup insanlar, ayrı hayatlar ayrı dünyalar sonuçta üzülen her zaman kara böcük gibiler oluyor.. neden hep ben vs.. söylemleri havada gırla uçuşur oluyor, şimdi soruyorum.. Seçimlerimizin getirdiklerini yaşıyorsak ?? yukarıda biz söz benden demiştim Okuyunuz.. o yapılırsa umarım bu sorunlarda aşılmış olacaktır :D i have a dream ulan!

 

SqHZoTWKZ8zhdb0yaIS4xC14_400

Şimdi ilişkisine ya ara verildi, yada ismi konulmadı karamsarlıklar denizi, yani aslında kimilerinin sandığı gibi, kadının veya erkeğin, hopppaaaaaa! başkalarına atlaması, o yataktan bu yatağa geçmesi, çılgınlar gibi sevişmek için zaman kazanması değil aslında bu dönem anladığım kadarıyla…..


evet; kızlarımız, zorda kaldıklarında veya akıllarına başka biri düştüğünde ki bu genelde çok görülür oldu, tutundukları dalı bırakmamak adına, sağlamcılar ya, "ilişkimize ara verelim, Berkecan", deyu kelamda bulunabilirler. neyse ki, konumuz ne Berkecanlar, ne de o Berkecan'ı suya götürüp, susuz getiren gülverencan'lar. bu lümpenler ile işimiz yok. ben, olgun ve iyi insanların ilişkilerine ara vermelerinden bahsedeyim... (Kara Böcük Misal )


İlişkinin adı konmaması veya aramaların kesilmesi veya ilişkiye ara vermek, her iki tarafın da kendini dinlemek için zaman kazanmasıdır. arada tel açılır kendi hayatları ile ilgili sorunları da dile getrilmişsede, bir ilişki, ne olduysa olmuş, kim bilir neler yaşandı, tıkanmıştır. ve bu tıkanıklık aşılamıyordur. birbirini yıpratmaktan ve her zaman tartışmaktansa, bir süre için, insanların birbirinden uzaklaşması daha sağlıklı olur.


diyelim ki;

kız arkadaşınız ile çözemediğiniz bir sorun var. her gün telefonda tartışıyorsunuz. birlikte geçirmek istediğiniz her an kavga ile sonuçlanıyor. birbirinize tahammül edemiyorsunuz. ama, ikiniz de bu ilişkiyi bitirmek niyetinde değilsiniz. belki yılların alışkanlığı... kim bilir...
işte, bu durumda, ilişkiye ara vermek iyidir... birbirinizden uzaklaşır ve yaşamlarınıza daha tepeden bakabilirsiniz.


insan, biraz soluklanınca ve kendine gelince, karşısındakini suçlamaktan vazgeçip, anlamaya çalışıyor. bunu devamlı olarak tartışırken yapamazsınız. ama, bir süre kendinizle baş başa kaldıktan sonra, yahu, ben de hatalı olabilirim, diye düşünebilirsiniz.ya da, tam tersi olur. görmediğiniz ayrıntıların ve ilişkinizi bu hale getiren gerçek nedenlerin farkına varırsınız.


Bu Süreç bir karar arifesidir aslında. ya sorunlarınızı çözüp devam etme kararını alırsınız, ya da ayrılma... ama, inanın, durum ne olursa olsun, sizin için (tabii ki, o'nun için de) en hayırlısıdır. Senin İçinde en hayırlısını yap yani..

 

yaz günü, agustosta terleyecek sen sileceksin mesela..öyle insandır Kara böcük arada atıflar yapıyorum anlıyor o :) hani bazen etrafımızda hayatımızda vardır yaşayış biçimleri yaşantıları, bulunmuş oldukları ortama ayak uydursalarda kafalarında düşüncelerinde hep bir agırlık vardır, hep bir tepkime yaratırlar beyinleri de, türkü gibidir, kötü insanların türküsü yoktur, Türkü gibi yaşamak bu zamanda zor meziyettir vesselam, düz geçer ilişkilerden sıyrılıp, sevginin ne olduğunu sindirdiniz mi. çok istediğiniz halde harama el sürmeyip, içinizde bir gram pişmanlık olmadan arkanızı dönüp gittiniz mi. rastladığınız bir haksızlığa hiç çekinmeden müdahale ettiniz mi, mazlumun hakkını Hızır paşalardan aldınız mı. inanmasanız bile Allah a, ne kadar saf bir sevgi ile ona koşanları gördünüz mü?? Bu zamanda türkü gibi olmak zor meziyettir vesselam.. Bozulma sen hiç bozulma kara böcük..

 

 

İçimden Sana Bir Dize Yazmak gelir…

 

 

saçlarını dağıtırsın
rüzgarlara bırakırsın
sen sevmeye yakışırsın
seni sevmeyen ölsün

 

Çok Klasikleştim Özüme Dönesim Gelir..

 

"saclarını dağıtırsın
sonra bana taratirsin
sen ne bicim bir kadinsin
seni dövmeyen olsun"

 

Hahaha  :))

 

Hadi buda Bonus..

 

darwin-bg

Öyle bir içten sarılırım ki, Selama durur tüm geçmişin
Olabilirliğine şaşarsın.. Böyle sevilmenin   Melek Ön...

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share

0 Yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YAZMAYI UNUTMAYIN..