Aşk-ı Memnu - Zeksi-i Memnu Karmaşası

Bir kaç gündür bir konu hakkında yazıyorum ama konu çok önemli, oldugu için yazıları iyip seçip güzel incelemem öyle göndermem lazım bende dün geceden öle gözlemlediklerimle devam edeyim dedim okuyucu

aski_memnu

Tek izledigim dizi olan AŞK-ı MEMNU dan öle bakınayım biraz, her türlü mesajın verildiği bir finaldi. tek tek inceleyecek olursak:

nihat: her zamanki gibi adnan bey babasına yapmadık mendeburluk koymazken sonunda gitti tebrik etti adnan beyi üstelik adnan'ın yemek masasında. zaten bacanağının masasına oturduğu kadar babasının masasına oturmuş değil. hayırsız ve dürzü evlat. umarım o suma güreşçisi misali yavrun da sana bunları yapar. yazık hilmi bey'e. çok yazık.


nihal: öss kaynaklı aşırı stresten bayılmasıyla bir çok genç vatandaşımızın yarasına parmak bastı. ebeyenlerimizin sınavı kötü geçen çocuklarına anlayışlı bir pencere açmalarına vesile olabilir umarım. çünkü yaşadığı şey çok gerçekti. her ne kadar sınavdan sonra gezip tozmalar, behlül'de huzuru bulmalar kısmı hikayeyse de öss hikayesi bence güzeldi.


behlül- bihter: behlül'ün odada bihter'i beklerken hemencecik soyunmasıyla, serada birbirlerinin olmalarıyla*** daha önce aşklarına atfettiğim salak milyoner(saffet-emine gerdeğe girememesi) benzetmemi daha da güçlendirdiler. ama halen serada nasıl yaptılar o işi, aklım almıyor. sütçü bile serada yapmaz be anam.
beşir: boğazına kadar düğmeleri kapalı gömleğinle beni yedin bitirdin beşir. silkin beşir, at şu ölü toprağını üstünden. aç döşünü bağrını. haykır aşkını lan. bırak bu felsefeyi mallığı. ben yandım bari sen yanma. sesimiz ol bizim gibi eziklerin.
matmazel: yine sinsi, yine meraklı. her olayın içinde. korkuyorum senden matmazel.
balıkçı: yanarım yanarım bu dizinin bütün olayı balıkçının diliyle çözülürse ona yanarım.


adnan: geceyi tanımına uygun kullanmaya devam ediyor. sadece uyuyor. bir de bihter'i babası gibi bir güzel yatağa yatırıyor, alnından öpüyor, odadan ışığı kapatıp çıkıyor. o sıra ''iyi geceler sevgilim'' değil de ''iyi geceler kızım'' dese inanın kimse anlamaz adnan'ın bihter'in kocası olduğunu. herkes babası zanneder. bu bölümde kendini en azından bir yönden aşmıştır. saat 00.10 olmasına rağmen ayakta kalmayı başarmıştır. zaten bu büyük başarısının ''biraz daha beklersem burda uyuyakalacağım'' sözleriyle kendisi için ne kadar zor olduğunu ifade etmiştir. neyseki hemencecik uykunun kollarına kendisini bırakarak biz adnan-severleri telaşlandırmamış, kalbine malbine bir şeyler olma ihtimalinin verdiği tedirginlikten kurtarmıştır. umarım seneye daha sağlıklı olur. geceyi başka işler için de kullanır.


hasılı; behlül'ün bihter'le halvet olması tüm memleketi memnun etmiş ancak benim gibi adnan-severleri üzmüştür. umarım yalnız değilimdir. şimdiki tek korkum bihter'in muhtemel bir hamilelik durumunda uykucu, bıyıklı bir minik adnan yerine sapsarı bir minik behlül doğurmasıdır. bu zafer adnan'ın hakkıdır. onun olmalıdır.

adnan bey'in 2 adet veledininden biri sbs'ye diğeri, öss'ye giriyor. herşey normal evet! ancak bu nasıl bir güven kardeşim. bir sezondur diziyi izliyoruz ne bir dershane ne bir özel hoca tuttuklarını gördük. sevgili senaristler; cumartesi-pazar dershaneye gitmesi gereken, akşamları özel hocalar eşliğinde çalışması gereken*çocuklarının üstün zekalı olduğunu mu düşünüyorsun? sizin türkiye'deki eğitim sisteminden haberiniz yok bi de "yazık gitti bi senesi, bütün hayatını 3 saatlik sınava bağlarsan bole olur işte diye" mesaj kaygısı içeren konuşmalar yaptırıyorsunuz. yoksa bizim uzaylı matmazel fransızca, piano, hayat dersi dışında hem ilk öğretim hem de lise müfredatını yalayıp yuttuğu için o mu çalıştırdı çocukları?

askimemnu

seks-i memnu ya dönüşmüş dizidir

iyi günler :D

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share