Hisseler neden verem eder?

17088672

Yahut neden manyaklaştırır,delirtir?

Diyede sorabilirsiniz.

Bunun cevabı hisse delirtmez olablir veya deli olan hisse değil,onu satın alan olabilirki,genellikle bunu doğru kabul etmek ,yanlış değildir.Çeşitli hisse topiklerini okurken,özellikle kelimenin tam anlamıyla uyuz hisseler için ,şirketin nasıl yendiği,bilançoların nasıl sahte getirildiği ,spekülatör veya patronun mallarını almak istediği duygusu bu sayfalarda hakimdir.

İkide bir gerekirse ,ölene kadar bekliyeceğim diyede kendi kendini goy goya getirirler.

Birde bazıları bunlar yetmezmiş gibi ,bilanço kalemlerini ve dip notlarını yazıp,yorumlarlar ki bunların bilanço okumak için harcadıkları mesai,o şirketin muhasebe bölümlerinin harcadıkları mesaiye denktir.

Anlatmaya çalışırsın bak kardeşim bu senin hissenin endekse karşı grafiği, bak güzel kardeşim ,Bu devamlı düşüyor,şu ana kadar endekse karşı bak 25 kat düşmüş dersen ,iyi ya daha nereye düşecek derler.


Kardeşim,canım,ciğerim bak bunun sahibinin durumu bozuk,adam sahtekar,namussuz derseniz alacağınız cevap,iyi ya zaten bunlarda fiyatın içinde derler.

İki gözüm bak bu şirketin uğraştığı sektör artık bitmiş,kar yok derseniz ama ciroya bak derler.

Canımın içi şirketin finansman giderlerine dikkat ettinmi dersen,alacağın cevap,iyi ya bu finansman gideri bittiğinde kar açıklar derler.

Aslında bunların problemi yanlışı kabullenememe sendromudur.

Bilirsiniz insanın en kolay aldattığı kişi kendisidir.

Kısacası bunlarla başedemezsiniz,matruşka gibi hep dik kalmaya uğraşırlar.Bunların ne adam olma şansları vardır,nede düzelme şansları vardır.

Size soruyorum ,bunları nasıl adlandırırsınız merak ediyorum?

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share

0 Yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YAZMAYI UNUTMAYIN..