Kısa Bir Anı Bir Kaç Bilgi.. Yaşlı Kurt

302963663_5eb05b7d77_o
İMKB sonu belli olmayan bir kuyu gibidir..

İşte bu İMKB denilen girdabın içinde eğer şirketin sahibi değilseniz hiçbirşeyin garantisi yoktur.

Hele kısa vadede borsadan günlük,haftalık al-sat larla para kazanıyorum diyen yalan söylüyordur.Eğer tesadüfen denk getiripte kazanılsa bile kısa vade al-sat işlemleri sırasında bir başka gün o kazanç da yok olur.Borsa disiplin ve sabır ister.Ancak ve ancak en az bir,iki sene hissede kalanlar (oda ülkede bir kriz çıkmazsa ) kazanabilir.Kriz çıkarsa zaten hepten kaybetmeye mahkumdur.

Bu işler biraz da şanş işi gibi görünüyor. Bir noktada şansın da yaver gidecek.
Neyse Kısa Bir Anı Size..

Bir bankanın yatırım merkezinde oynayan yaşlı ara sıra seansa gelen bir amca ile tanışma fırsatı buldum .Adam sıfırdan çok çalışarak buralara gelmiş kurt mu kurt bir adam .İyi pörtföye sahip olanlar dışında insanların alınmadığı bu kurum ve bunla bağlantılı dört beş yerde hesabı olan .

Devamlı en uzun cvadeli bonoyu alan dönen bono karlarından yüklü kağıt alan .Kriz günü direk ihaleden 6000 den para bağlayan bu zatla tanışma fırsatım oldu.Bu adam X BİR KAĞITTA ,zaten anlatınca burdaki çoğu herkes anlıyacak durumu halka arz dan yüksek teklifle girmek istemiş.ama bu kişiye istediği miktarda mal verilmeyince açıldığında tahtada biraz alım yapmış.

3350 den .tahta düşüşe geçmiş 1900 -2200 arası stabil gezmeye başlamış .Tah ta çok satıcılı gösteriliyor .Halka arzındada fazla piyasaya mal verilmemişti .adamın hayatı ticaret yaparak geçmiş bizim imkb nin kuruluşundan bu yana pisliklerden geçmiş ,şu anda popülaritesi çok olan halka açık olan şirket lerin çoğunun sahibini tanıyan ,bizzat toplantılarına katılan önerilerde bulunan ,fabrikasını gezen ve çok araştıran bu adam benim gördüğüm en yaşlı kurt diyebilirim .


Gelelim mevzumuza adam 2100 normalde sığ olan tahtada 100.000 lot satış olduğunu görür.Beş altı emirle burda bulunan 100.000 lotu alır .kağıt a vermeye başlarlar ve kağıt iki sene boyunca 1200 2100 arasını geçemez .

Ve kağıtta 100.000 lotu aldıktan üç hafta sonra birileri aracılığı ile adamdan neden aldığı hakkında bilgi istenmeye çalışılır.

Hatta yeni gelen müdürlerden biri başka bir kurumda neden aldığını sorunca çok sinirlenip o aracı kurumdaki hesabını kapatır .Spek halk arzdan sonra aldığı mala sinirlenirken adamın adam o malın dört katını daha alınca kalmıştır tahta yürümüyor.kağıt fk oranı ve rating raporlarına göre borsanın en ucuz hissesi durumundadır.Adam her geleni terslemekte hatta bütün piyasadaki malı bile alabilceğini söyleyip tahtayı yapanlara gönderme yapmaktadır .

İki sene hareket böyle devam eder.Bende tahtada 1325 pozizyon alıp adamın maliyetine yakın satıyordum .

Bu hareketi üç defa yaptım .yaşlı kurt a son bir kez daha birisi aracılığı ile haber gönderildi .Oda artık kendisinin çok yaşlandığını artık piyasaya bakmadığını bu kağıtlarıda çok uzun vade tutacağını söylemiş .adam yavaş yavaş 2100 kademesinden tahtayı harekete başlatmış tahta yavaş yavaş 3000 e çıkıp ordan 6000ne ordan soluksuz 8000 çıkmıştıki .

Yaşlı kurt speğin tahtaya yüklü alış yazdığı nı gördüğü bir gün tahtaların bütün kademelerine malları vermiş .spek şaşkınlıla kalıp tahtayı 10000 ne çekti.Bütün aracı kurumlarda haberler yayılıyor mal çıkılmaya çalışılsada bunu başaramıyor .ve tahta çıktığı gibi paraşütşüz düşmeye başlıyor .Yaşlı kurt abimde her gün dalga geçer gibi 1 lot alışlar gönderiyor .


Burdan çıkartılcak sonuca gelince yaşadıklarından dersini çok iyi almış .sabretmesini bilmiş iki sene gibi bir zarf ta net yüzde dört yüz .bir getiri yapmış .Tahtanın canını ve ayrıca speğin canını okuyanlarda var piyasada… Bu Anı Sayın Kentuf Abime Aittir.. Teşekkurler..

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share

0 Yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YAZMAYI UNUTMAYIN..