Ne SöYLeSeM BoŞ !

yorumsuz
ŞALTER OPERASYONU!!!


Bir hisse 15 günde yüzde 400 prim yapabilir mi? İMKB’de oldu! Barmek Holding, halka açık iştiraki Emek Elektrik’te sermaye avansı koyarak 2 milyon 94 lot hisse aldıktan sonra Borsa’da hisse için yeni bir işlem sırası açıldı. Hisse 30 Haziran’da bin liradan işleme başladı ve iki hafta içinde 4 bin 25 liraya kadar yükseldi. Bugün de tavan tavan yükselişini sürdüren hisse 4 bin 900 lira oldu. Eski ve yeni hisselerin birleşmesi için 24 Temmuz’da şirketin yapacağı genel kurul bekleniyor. Bu tarihe kadar hissenin kaç liraya yükseleceği bilinmiyor.

Söz konusu şirket 4.2 trilyon zarar açıkladı. Öz sermayesi ise 4.7 trilyon lira eksi! Çıkışın hangi fiyatta duracağı bilinmiyor. Futbolcu büyük bir 'Gol' vuruşuna, bowlingci ise 'strike' yapmaya hazırlanıyor. Düzenleyici ve denetleyici otoriteler seyrediyorlar,her zamanki gibi
Geçtiğimiz günlerde Ünal Tarım’da yaşanan operasyon bir yatırımcının hesabından trilyonluk vurgunla sonuçlanmıştı. Kısa sürede olaya el koyan Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK), bir faciayı önleyerek, kendisinden habersiz yapılan hisse alımını iptal etmişti. Şimdi benzer operasyonlar Emek Elektrik hisselerinde yaşanıyor.


Sermaye artırımı kabul edilmedi…


İşlemler şirketin bedelli sermaye artırımı başvurusunun geri çevrilmesinden hemen sonra başladı. Sermayesi 5.9 trilyon liradan 8 trilyon 76 milyar liraya yükseltilen Emek Elektrik’te ortakların yeni pay alma hakları kısıtlandı. Yani yatırımcılar bu artışın dışında tutuldu. Şirket bu parayı sermaye avansı olarak koyacağını açıkladı.

Karşılığında da 2 milyon 94 bin lot hisse aldı. İlk açıklamada, “hisseler halka arz edilmeksizin şirketin mevcut ortaklarından Barmek Holding’e tahsisli olarak Toptan Satışlar Pazarı'nda satılacak” denildi. 30 Haziran tarihinde ise şirket sermayesinin yüzde 35’ine denk gelen hisseler için yeni sırası açıldı. O tarihte eski ve yeni hisselerin değeri 966 liraydı.
2 trilyon 8 trilyon oldu..


Ağırlıklı olarak bir aracı kurumun takasında tutulan hisselerin değeri bin liradan 4 bin liraya yükselince, hesabın büyüklüğü de 2 trilyon liradan 8 trilyon liraya kadar çıktı. Yeni hisselerde bu hareketler yaşanırken, uzun süredir 900 lira seviyesinde işlem gören Emek Elektrik’in eski hisseleri geçen haftayı bin 320 lira olarak tamamladı.
Golü ne zaman atacaklar?


Eski hisselerde de yükseliş sürüyor. İddialar göre, hisselerle eski bir futbolcu ilgileniyor. Bowlingci bir oyuncu ile borsada kod adı Vali olan spekülatörler operasyonun arkasındaki diğer isimler olarak borsa kulislerinde konuşuluyor. Operasyonun eksi ve yeni hisselerin birleşeceği tarihe kadar süreceği ileri sürülüyor.

Şirket genel kurulundan çıkacak “temettü dağıtmıyoruz” kararıyla birleşme gerçekleşecek. Tabii o tarihte oluşan fiyatlar bazı alınacak ki, şu anda piyasada 3 bin 500 liranı üzerinde rakamlar konuşuluyor.
SPK neden izliyor?( ne yapacaktı yani!)(asıl ortaklardan biri)
Daha da ilginç olanı denetleyici ve düzenleyici otorite olarak bilinen SPK’nın zarar etmiş bir şirketin hisselerinde yaşanan bu hızlı çıkışı izlemesi. Kamuoyuna açıklanmamış bir özel bir durum mu söz konusu? Hissede kimler işlem yapıyor? Zarar etmiş bir şirketin hisselerini yüzde 400 prim yapması normal mi? Hissede sert bir düşüş başlarsa bunun faturasını kim ödeyecek? Daha önce birçok hissede yaşanan benzer operasyonda büyük zarar uğrayan yatırımcılar, işte bu soruların cevabını arıyor...


Yeni sırası neden açıldı?
Borsada bir hissenin yeni sırası açılması için şirketin temettü dağıtımını gerçekleştirmemiş olması gerekiyor. Yani piyasaya sürülecek yeni hisselerde kar payı kuponları olmadığı için eski hisselerden temettü dağıtılana kadar ayrı tutuluyor. Kar payı dağıtıldıktan sonra iki hisse birleştiriliyor. Emek Elektrik’te durum böyle mi? Tabii ki değil, çünkü şirketin zararı 4 trilyonun üzerinde ve kar etmediği için temettü dağıtma şansı yok. Zaten şirket ortaklarına kar payı veremeyeceğini daha önce açıkladı. Buna rağmen açılan yeni sırasıyla büyük bir operasyona izin verildi.

24 Temmuzda yapılacak genel kurul toplantısında şirketin bu kararı tekrarlaması bekleniyor. Tabii o arada yeni hisseler daha yüksek bir noktaya ulaşacak ve eski ve yeni hisse birleşmesinde ortaya 3 bin 500 liranın üzerinde bir değer çıkacak.


Borsanın meşhurcurlarından mecnur çolak vakıfı dolandıran Mehmet Görpeoğlu, (bovlingci) Mahmut Kiraz Kod adı vali (Vali) ve eski batık bir banker aracılığıyla Ankara&’da barmek holringdi Banker Bako C.A (Cengiz Aygün) bir anlaşma yapıldı. Barmek holding elindeki hisseleri 700 liradan bunlara sattı.


Her gün yeni tahtası açtı. 30 harizarndan bin liradan işlem görmeye bayşladı. Şu anda 3 bin 250 lira oldu.

2 miulyon 26 bin 757 garantı yşatırmda tacirlerde 40 bin lot. Oyakta binz 500 Anadoluda 500 lot. Nurolda 430 lot. Hepsi bunlara ait.

Buradaki asıyl amaç 24 temmuzda genel kurul var iki kağıdın temettü dağıtılmayacağı açıklanacak 25 temmuzda birleşecek spk’nın kağıtların birleşme hesabını birleşme fiyatı çarpı lot artı birleşme fiyatı eski lot. Birleşirse 3 bin 500 liradan açılacak 700 liradan aldıkları malları aşağı doğru basacaklar. Olan küçük yatırımcıya olacak tahta aşağı gelecek. 3 trilyonluk vurgun hazırlığı para götürecekler.


Bu tahtada soruşturma açılmayacağı yönünde garanti verildi. Herşey kılıfına uyduruluyor. Eskiden hisse toplanıyor. Resmen spk izliyor.iyide devletin diğer kurumları nerede?
Halkın Tercümanı
12.07.2004


görüldüğü gibi yine şirket patronu hadisede baş rolde,bu şirkete halka arz iznini kim nasıl ve neyin karşılığında veriyor,SPK zaten belli,başbakanlık yüksek denetleme kurulu ne yapıyor?

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share

0 Yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YAZMAYI UNUTMAYIN..