spekülatör !

Maalesef bizde bu tabir yanlış anlaşılır ve kullanılır.

spekülatör ün belki küçüğü ve büyüğü vardır. amma spekülatör spekülatördür.özetlersek borsadaki fiyat hareketlerinden faydalanmaya çalışan kişidir.

yani hepiniz spekülatörsünüz. KY veya BY olmaz.Forumda ky muhabbeti yapılıyor,sanki küçükler kazıklanıyormuş gibi bir hava oluşuyor.

Doğru değil asıl büyükler kazıklanırlar,geçmişteki yazılarda onlarca örnek verdim.veee patenti bana ait Olan bir söz vardır. SPEKÜLATÖRÜN ÖMRÜ KELEBEKLER KADARDIR.yıllar önce Yeni YÜZYIL gazetesindeki röpörtajımda kullanmıştım.Ertesi gün erciyes menkulün sahibi bana telefon ederek -abi ben hangi cins kelebeğim ? diye sormuştu.


Bu yanlışlardan ötürü ,küçük spekülatörler,büyük spekülatörlerin malı götürdüğünü söylerler. Yanlışşşşşşş.Malı götürenler borsaya kote hisse sahipleridir.

GEçen haftaki SPK bülteninde SElÇUK GIDA nın sahibi bir başka hissede( lio yağ) maniplasyondan ötürü işlem yasağı gelmiş.EEEYYY pkk pardon spk başka hissede maniplasyon yapan kendi hissesinde neler yapmaz neler ,neler!!!!

İŞTE BİR İNTERNET SİTESİNDEKİ HABER.
SELÇUK PATRONUNA LİO CEZASI
Selçuk Gıda'nın patronu Lio yağ hisse senedindeki işlemlerden dolayı SPK tarafından mahkemeye veriliyor.
İlk kez Tuyofesor'ün kasım 2002'de duyurduğu bu operasyon SPK'nın da gözünden kaçmadı ve bu hisse senedinde mağdur olan binlerce yatırımcının hesabı SPK tarafından güya soruldu.
Bu arada bilindiği gibi Sermaye Piyasası Kurulu uzmanları(!) bir süre önce Selçuk Gıda şirketinde incelemeler(!) yapmış ve yalan beyandan dolayı Eliya ALHARAL'ı mahkemeye vermişlerdi. Bu davadan Eliya ALHARAL beraat etmişti. (danışıklı )İzmir piyasasında Eliya ALHARAL'ın borsa yasaklısı bir spekülatörle operasyon yaptığı ve bu operasyona da adeta SPK ile dalga geçercesine SPK-1 operasyonu adı verildiği konuşulmuştur.


SPK bu işleri iki buçuk sene sonra yapacagına vaktinde yapamazmı?aracı kurumlara verdiği para cezalarının onda birini veremezmi!niye versinki?vermezzz,veremezz,avantayı kim alır o zaman.

Menderes Tekstilin bilançosu kısaca 2003-12 ( Yatırım Finansman int. Sayfasından ) :


Kısa vadeli ticari alacaklar 37 Trilyon
Diger kısa vadeli alacaklar 60 Trilyon (ortaklardan )( bu aynı zamanda bankalar ve ikrazat kanununa göre ağır suç ve sahtekarlıktır,yetkili yetkisizlere duyurulur sada farketmez nasıl olsa)
Stoklar 70 Trilyon
Duran varlıklar 72 Trilyon ( bina ve makine)
Kısa vadeli ticari borçlar 67 TrilyonUzun vadeli borçlar 28 Trilyon
Kısa vadeli alacakları ile stoklarının 107 Trilyon olduğunu borçlar toplamının ise 95 trilyon olduğunu görüyoruz. Normal durum( normal buysa)


Şirketin 690 liralık fiyata göre piyasa değerinin yaklaşık 72 Trilyon olduğunu görüyoruz.


Buda duran varlıklarının değeri bina ve makinesi kadar ediyor. Normal durum Sonuç olarak piyasa diğer kısa vadeli alacak kalemindeki ortaklardan alınacak 60 Trilyonu kaale almıyor veya şüpheli alacak gibi bakıyor.

Anormal durum (bence normal)(çünkü o para tahsil edilemediği gibi ,şirketln her türlü nakdi ayrıca hortumlanmaya devam edilecektir.)

Para kaybedilebir .Çalışır yine kazanırız . Ama bu hissenin yükselmesini beklerken sağlığınızı kaybedebilirsiniz dikkat .ve daha ne hisseler var böyle.

ABD DE olsa bu işler elektirikli sandalyade biter….

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share

0 Yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YAZMAYI UNUTMAYIN..