imkb 100 index ! eND OF PART.

Hamburger,kuru fasulye,bina arazi derken İMKB endexini yorumlamayı unutmuşuz. kimse ya burada borsa konuşuluyor karpuzun ne işi var demediği için biz de hızımızı alamayıp böyle gezmişiz.

Şaka tabii zaten nereden nereye geleceğimizi arif olan anlamış.tır herhalde.anlayanlar anlamayanlara anlatsın.

Ucuz ülkemiz gömlek değiştiriyor şimdi.2003 te otuzlarda olan ihracat katlamış, altmış milyar dolara çıkmış,üçüncü yıldır%5 in üstünde büyüyor,kişi başı GSMH 4000 dolarlara geldi,bunlar yapılırken İMF politikalarından taviz verilmemiş,

YOKSA İMF POLİTKALARIYLA büyüme sağlamak neredeyse imkansızdır, bu imkansız başarılıyor,

AT Yİ FALAN FAZLA ÖNEMSEMEYİN açın uzun vadeli İMKB 100 DOLAR ENDEKSİNİ ,VEYA bir şirket hissesini ve bakın 2000 de Türkiye neyi başarmıştı şimdi neler oluyor.

Korkmayın bakın.

Tabii geçekte 1991 den beri süregelen kriz bir çok firmayı yel gibi aldı götürdü,onlara bakmayın,hissesiyle manüple ednlere bakmayın(hıımm manüple etmeyen varmı diyeceksiniz gibi geldi bana) eh bir elin parmaklarını geçmez.

Onun için bu seferlik çok manüplatör olmayanları affedelim,çünküm amcamlar sabırsızlanmaya başladılar,avuçları kaşınıyor,onunçün (onun için),şöyle etiler pahalı gelirsa ,hadımköye gidip birer karpuz alalım.

Yani 30 endex ten şöyle bir genele ,tüme ,yüze çıkalım. koch, zabanchı,alarko ,gentaş falan yapalım amcamlar ahıra yemleri koydular,inekliğin alemi yok gidin yiyin,ee ya kapılar kapanırsa diye korkuyorsanız, anlattık ya ahırda şimdi yeterli inek yok.eee buna rağmende kesilirseniz ne yapayım benden günah gitti valla ,unutmayın inekler kesilmek için beslenirler. rastgele!

Yazımı Pasylas!

Bookmark and Share

0 Yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YAZMAYI UNUTMAYIN..